Warsztaty SUSHI

IMG_0156Styczeń to jak się okazuje martwy sezon jeżeli chodzi o warsztaty w Warszawie. Nie ma się w sumie czemu dziwić bo pogoda za oknem odstrasza nawet największych zapaleńców warsztatów kulinarnych. Możecie mi wierzyć, że przy minus 10 stopniach nie motywuje nawet perspektywa spotkania z innymi blogerami. Nie cierpię zimy… Ale do rzeczy.

Kilka tygodni temu dostałam zaproszenie od marki z którą współpracowałam jakiś czas temu. Widać współpraca była na tyle owocna, że postawiono na mnie ponownie. Warsztaty Sushi prowadzone przez Wilsona Chunga  to nie lada gratka dla miłośników kuchni japońskiej. Organizacja jak zwykle na wysokim poziomie chociaż tym razem postawiono przede wszystkim na teorię. Jeżeli o mnie chodzi to super bo sushi robić już umiem a ciekawostek posłuchać zawsze warto.

wilson_warsztaty_pp-3530 wilson_warsztaty_pp-3552 wilson_warsztaty_pp-3559Praktyka również była i przed każdym postawiono zadanie przygotowanie sushi dla siebie. Kilka fantastycznych trików pokazał sam mistrz i przyznam szczerze, że będę się do nich stosować. Postaram się również napisać o nich w następnym poście.

produkty

Warsztaty nie mogłyby się oczywiście odbyć jeśli nie chodziłoby o promocję marki. Tym razem BLUE DRAGON od marca planuje wprowadzić nową linię produktów do samodzielnego przygotowywania sushi w domu. Oprócz zestawu KITów (gotowych zestawów dla dwóch osób do samodzielnego złożenia), proponują również 3 wersje pasty wasabi (szczególną uwagę zwracam w kierunku musztardowej wersji) oraz snacki z alg nori (pikantne rewelacja!). Produktów tych można spodziewać się już niedługo w sklepach. Gdy będę miała chwilę przetestuję je dla Was i zamieszczę w dziale SUSHI.

IMG_0132IMG_0157

Część zdjęć pochodzi od organizatorów a część z iPada. Stąd ta słaba jakość. Sorry, ale na ten mróz nie chciało mi się ciągać aparatu.

One Comment

Dodaj komentarz