Warsztaty z Russell Hobbs + film

russel-warsztaty-0903 russel-warsztaty-0912 russel-warsztaty-0913

Kilka dni temu w studiu cookup na warszawskich Bielanach odbyły się warsztaty z marką Russell Hobbs. Tak się szczęśliwie złożyło, że akurat wtedy udało mi się znaleźć chwilę czasu i razem z kilkoma moimi ulubionymi blogerkami spotkać przy takiej okazji. Razem z Izą-Smaczną Pyzą zgodnie stwierdziłyśmy, że jest to naprawdę fantastyczna okazja do spotkań i plotek. Oby więcej takich bo pogoda coraz lepsza 🙂

russel-warsztaty-0928-checker

Warsztaty połączone były z prezentacją nowej linii urządzeń kuchennych marki Russell Hobbs. Cechują się pierścieniem, który zmienia kolor w zależności od prędkości pracy. W najbliższym czasie opublikuję recenzję malaksera z tej linii wraz z moimi uwagami na temat posiadania ogromu urządzeń w domowej kuchni.

russel-warsztaty-0910 russel-warsztaty-0908

Menu przygotowane specjalnie na ten event było zróżnicowane i przyznam szczerze, na pierwszy rzut oka, mało ciekawe. W trakcie jednak pozornie niejadalne komponenty okazały się fajnym połączeniem smakowym. Dodając do tego fajne i inspirujące rozmowy z innymi uczestnikami i mamy naprawdę fajną receptę na udane popołudnie.

russel-warsztaty-0916

Udało mi się również osiągnąć mistrzostwo i przygotowywaniu kogla-mogla oraz w krojeniu truskawek. Na stanowisku, które razem z Izą przypadło nam do obsługi przygotowałyśmy fantastyczny deser. Wykorzystałam już przepis i dzisiaj u mnie w domu na stole zagości podpiekany kogel-mogel z truskawkami i borówkami.

russel-warsztaty-0925

Białko jaja oddzielamy od żółtka. W zależności od ilości żółtek, które chcemy wykorzystać dodajemy odpowiednią ilość cukru. Kierujemy się zasadą 1 żółtko= 1 łyżka cukru. Ubijamy całość na puszystą i białą (!) masę. Dodajemy sok z cytryny lub ziarenka z laski wanilii. Do miseczki przekładamy wybrane owoce (u mnie borówka amerykańska i pokrojone na ćwiartki truskawki), na wierzch nakładamy masę kogel-mogel. Całość zapiekamy w 180 stopniach przez 10 minut. Wierzch powinien ładnie się zrumienić a środek był cieplutki i płynny.

Poniżej zamieszczam film – wykonany przez organizatorów podczas warsztatów. Naprawdę zachęcam do udziału w takich wydarzeniach 🙂

Dodaj komentarz