Smażony makaron z wołowiną Teriyaki

DSC_0090Poprzednio wrzucałam przepis na kurczaka Teriyaki więc tym razem pokażę Ci przepis na wołowinę z takim samym sosem.

Pewnie za chwilę zlecą się hejterzy, którzy ten przepis zaczną krytykować ale ja i tak uważam, że powinam go pokazać. Po pierwsze jest szybki, po drugie bardzo prosty, po trzecie składniki do niego dostaniesz w każdym większym markecie. No i po czwarte wyszły mi bardzo fajne zdjęcia.

Wpis nie jest sponsorowany. Po prostu uwielbiam tą firmę.

DSC_0091DSC_0054-horzSkładniki:

  • wołowina pokrojona na drobny gulasz
  • sos teriyaki Blue Dragon
  • makaron – ja użyłam Blue Dragon ale może być jakiejkolwiek firmy
  • olej do smażenia
  • warzywa: cebula, papryka, szalotka – ja tym razem nie dodałam, ale Tobie radzę to zrobić

Wołowinę myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobny gulasz. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. Dodajemy warzywa (również drobno pokrojone) i smażymy przez chwilę. Dodajemy saszetkę sosu i gotujemy jeszcze przez minutę. Dodajemy ugotowany według przepisu na opakowaniu makaron. Chwilę smażymy. Podajemy z kolendrą.

6 Comments

Dodaj komentarz