Sałatka z grillowanych warzyw czyli bałagan na talerzu

Składniki sałatki:

  • 1 cukinia – pokrojona w plasterki
  • 1 czerwona papryka – pokrojona w paski
  • 10-12 pieczarek – pokrojonych w półplasterki
  • opakowanie zestawu sałatek Fit&Easy – Active
  • oliwa z oliwek czosnkowa (może być zwykła ale wtedy dobrze jest jeszcze dodać ząbek czosnku posiekany do sałatki)

Dressing:

  •  musztarda dijon – 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek ekstra virgin – kilka łyżek

Cukinię, paprykę oraz pieczarki grillujemy skropione oliwą z oliwek. Dodajemy sałaty. Przed podaniem dodajemy dressing (oliwę dobrze wymieszcać z musztardą).

przepis bierze udział w konkursie
Przepisy na sałatki Fit & Easy

przepis bierze udział w akcji kulinarnej

2 Comments

Dodaj komentarz