O mnie


Codziennie mam nowy pomysł na zapełnienie dnia. Nie potrafię usiedzieć w miejscu i ciągle gdzieś „latam”. Na co dzień mam mnóstwo energii którą pożytkuję przede wszystkim na wychowanie Córki. Jednak to dziecko-anioł to mam mnóstwo czasu na gotowanie i pisanie tego bloga.

Fotografowanie to moja druga pasja którą sukcesywnie rozwijam od czasów studiów. Z dnia na dzień, miesiąca na miesiąc oraz roku na rok moje zdjęcia stają się coraz lepsze. Rozwijam swoje umiejętności oraz opanowuję kolejne działy fotografii.

Chcesz mnie o coś zapytać? Podobają Ci się moje zdjęcia? Masz jakieś uwagi? Zawsze możesz do mnie napisać maila na adres reklama@kulinarnapiniata.pl

IMG_1412 IMG_14907

Szkolenia fotograficzne:

  1. 32-godzinny kurs fotografii ogólnej prowadzony przez Karola Grodeckiego w szkołe fotograficznej akredytowanej przez MEN
  2. Kurs fotografii na poziomie ogólnym prowadzony przez Karola Grodeckiego w szkołe fotograficznej akredytowanej przez MEN
  3. Warsztaty fotograficzne połączone z degustacją lodów Grycan prowadzone przez Lubomira Lipov oraz Elżbietę Grycan
  4. Warsztaty fotograficzne w Akademii Smaku Siemens prowadzone przez Leszka Szurkowskiego – wykładowcę Akademii Nikona
  5. Warsztaty ze stylizacji dań prowadzone przez food-stylistkę Monikę Walecką

Szkolenia kulinarne:

  1. Szkolenie z zakresu BBQ w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  2. Szkolenie z zakresu Kuchnia włoska – Pizza&Pasta w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  3. Szkolenie z zakresu Polskiej Kuchni Regionalnej w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  4. Szkolenie z zakresu Nowych Trendów i Technik w Kuchni Polskiej (kuchnia molekularna) w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  5. Szkolenie z zakresu Dania z Drobiu w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  6. Szkolenie z zakresu kuchnia orientalna w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  7. Szkolenie z zakresu Kuchnia polska – Dary lasu w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  8. Szkolenie z zakresu Dania flambirowane w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  9. Szkolenie z zakresu Pasztety, rolady i pieczyste w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  10. Szkolenie z zakresu Desery w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  11. Szkolenie z zakresu Wołowina i Cielęcina w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  12. Szkolenie z zakresu Kuchnia międzynarodowa – Dania z ryb oraz Sushi w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  13. Warsztaty w bistro Masz gulasz Magdy Gessler z zakresu Gulasze prowadzone przez Urszulę Ziółkowską
  14. Warsztaty z zakresu Kuchnia azjatycka prowadzone przez Wilsona Chung i markę Blue Dragon
  15. Konferencja prasowa wspierająca kampanię ‚Karton zamiast konserwantów’ TetraPak oraz warsztaty z użyciem produktów pakowanych w kartony zamiast puszki prowadzone przez Roberta Sowę
  16. Warsztaty z zakresu dania z ziemniaków pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Marcina Budynka
  17. Warsztaty z zakresu dania z drobiu pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Pawła Hajn oraz Marcina Budynka
  18. Warsztaty z zakresu ryby i owoce morza pod patronatem Polskiej Akademii  Kulinarnej prowadzone przez Dymitrosa Anastasopoulosa  oraz Marcina Budynka
  19. Warsztaty z zakresu sałatki pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Wojciecha Pasikowskiego oraz Marcina Budynka
  20. Warsztaty z zakresu przekąski pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Kamila Kosnowskiego oraz Marcina Budynka
  21. Warsztaty z zakresu dania mięsne pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Roberta Sowę oraz Marcina Budynka
  22. Warsztaty z zakresu Warzywa i dania fit pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Urszulę Ziółkowską oraz Marcina Budynka
  23. Szkolenie z zakresu optymalizacji bloga oraz SEO zrealizowane dzięki uprzejmości LemonSky oraz marki Winiary
  24. Warsztaty z zakresu urządzania przyjęć, dekorowania stołu oraz savoir-vivre prowadzone przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni domu resturacyjnego Krokodyl w Warszawie
  25. Warsztaty połączone z degustacją menu kuchni gruzińskiej prowadzone przez szefową kuchni restauracji ‚Gaumarjos’ Lianę Gamtsemlidze oraz Magdę Gessler
  26. Szkolenie z zakresu Parzenia kawy i przygotowywania kawy prowadzone w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości przez Sylwię Bochowicz
  27. Szkolenie prowadzone przez Tomka Tomczyka BLOGER – pasja, zawód, styl życia…
  28. Szkolenie baristyczne I-stopnia prowadzone przez Mikołaja Nowaka w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  29. Szkolenie z zakresu Kuchania Tex-Mex prowadzone przez szefa kuchni restauracji Blue Cactus w Warszawie
  30. Szkolenie Tex-mex 2 prowadzone przez nowego szefa kuchni Blue Cactus Patrica Hanna oraz degustacja nowego wiosennego menu
  31. Warsztaty z kuchni włoskiej prowadzone przez Giancarlo Russo i zorganizowane przy współpracy z firmą agros-nova (marka Łowicz) oraz GlassisLife
  32. Warsztaty Sushi przeprowadzone w restauracji SushiClub by SensiSushi
  33. Warsztaty Sushi prowadzone przez Wilsona Chung i markę Blue Dragon
  34. Warsztaty zorganizowane przez Ambasadę Japonii oraz Fundację Japońską na temat dań z ostryg
  35. Warsztaty zorganizowane przez Ambasadę Japonii oraz Fundację Japońską na temat przyrządzania dań kuchni japońskiej z polskich składników
  36. Udział w konferencji dla blogerów kulinarnych Food Bloger Fest II w siedzibie Agora w Warszawie
  37. Warsztaty zorganizowane dla blogerów przez Onet w ramach Blog roku 2012
  38. Warsztaty „Wiosenna aura w kuchni czyli… jak połączyć radość gotowania ze zdrowym stylem życia” zorganizowane przez E.Leclerc i Markę Wiodącą prowadzone przez szefa kuchni Davida Gaboriaud
  39. Warsztaty „VIVA LA PASTA czyli… wiosenne wariacje makaronowe”  z Wiodącą Marką E.Leclerc prowadzone przez szefa kuchni Davida Gaboriaud
  40. Warsztaty „Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji” prowadzone przez Adama Michalskiego
  41. Warsztaty „Dobra wołowina w letnim menu” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu „QMP – wołowina zawsze dobra”
  42. Warsztaty „Trzy znaki smaku” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu promocji produktów regionalnych
  43. Zdrowe Warsztaty Kulinarne prowadzone przez Konrada Birka o tematyce rodzinne gotowanie przy współpracy z marką Bosch
  44. Warsztaty w Akademii Smaku Siemens z zakresu Food pairing. Sztuka łączenia smaków prowadzone przez Rafała Hreczaniuka – szefa kuchni testauracji Tamka 43
  45. Warsztaty kulinarne w Akademii Smaku Siemens powadzone przez Konrada Birka i Krzysztofa Kopcińskiego z restauracji SOWA&Friends z zakresu dekoracja stołu 
  46. Warsztaty kulinarne z ketchupem w roli głównej – Pudliszki prowadzone przez Pawła Kibarta
  47. Warsztaty z przyrządzania gęsiny prowadzone przez Artura Moroza w ramach Święta gęsi w Kołudzie Wielkiej (instytut zootechniki)
  48. Bloger na pełen etat? Blog jako źródło dochodu – Małgorzata Walendziewska, Glossy Sociall
  49. Warsztaty z marką Kikkoman i Tabasco „Kulinarna wiosna” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego 
  50. Warsztaty z koncentratem Pudliszki prowadzone przez Alfredo Boscolo i Leonardo Masi (kuchnia Dantego) 
  51. Warsztaty z bulionetką Knorr prowadzone przez Marco Pierre White
  52. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim i Lidl
  53. Warsztaty z kuchni portugalskiej z Karolem Okrasą i Lidl

Restauracje, które mnie gościły:

  1. Boston Port
  2. MuuMuu
  3. Papaya
  4. Blue Cactus
  5. Ganesh
  6. Restauracja Filmowa

Wszystkie potrawy na tym blogu zostały przeze mnie przygotowane, ugotowane lub upieczone z własnego przepisu (chyba, że napisałam inaczej) oraz sfotografowane. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody.

W pracy na co dzień towarzyszy mi Tequilla

644173_10151401418768897_1549712071_n 311307_10151402295783897_709859524_n

Od pewnego czasu w moim zespole redakcyjnym jest również Gnocchi – cocker spanielka

nioki-5683-2 nioki-5725

W momencie gdy moje zdjęcie zostanie użyte bez mojej zgody wystawiam rachunek na kwotę 1000zł+VAT.

Zapraszam na mój profil na Google+

7 Comments

  1. Kotek super ,ja mam 5 .Przepisy są fajne i nie skomplikowane.Wreszcie udały się bezy,tiramisu boskie.teraz chciałabym zrobić żeberka po chińsku ,ale nie wiem jak.Tereska

  2. Skąd bierzesz informacje o takich warsztatach kulinarnych? Bardzo jestem tym zainteresowany i chętnie także wziąłbym w nich udział. Dołączam do grona Twoich fanów i oddanych czytelników. Marcin z Warszawy.

    • Po prostu dostaję zaproszenia od firm. Sama również szukam w sieci różnego rodzaju kulinarnych eventów. Są miesiące, że właściwie codziennie są jakieś warsztaty i nawet specjalnie nie trzeba nic szukać.

Dodaj komentarz