Masz gulasz!

masz gulasz magda gesslerJako bloger jestem co rusz zapraszana na różnego rodzaju imprezy, warsztaty czy szkolenia organizowane w stolicy. Na jedne chodzę, na inne nie. Jedne są bardzo ciekawe, inne trochę mniej. Tym razem zostałam zaproszona do restauracji Masz gulasz Magdy Gessler. Brzmi fajnie? Co tam ciekawego robiłam?

Kim jest Magda Gessler chyba pisać nie muszę. Nie muszę również pisać, że owa postać ma w Warszawie tysiąc knajp, każda inna i każda wyjątkowa. Masz gulasz mieści się na Pięknej, niedaleko placu Konstytucji.

Strasznie miło mi było wejść do tak fajnego lokalu, zostać miło przyjętym i przy okazji spotkać moich znajomych blogerów. W sumie było nas kilkanaście osób, z których co najmniej połowę kojarzę z innych kulinarnych eventów.

No dobra a co robiliśmy na tych warsztatach?

Oczywiście gotowaliśmy. W menu jak przystało na lokal, który nas gościł, przeważały gulasze. Jednak przygotowywane w sposób inny niż tradycyjny, ze świeżych warzyw oraz z przewagą kasz i ryżu są lekkie, zdrowe i możemy znaleźć w nich smaki z całego świata.

Te garnki to był hicior. Mi osobiście nie do końca pasowały bo były bardzo ciężkie ale takim o średnicy 10cm nie pogardziłabym do zdjęć. Oczywiście musi być czerwony!*

*adnotacja do św. Mikołaja – można je kupić TUTAJ

Ugotowaliśmy więc trzy gulasze z których najbardziej smakował mi ten z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem.

Oprócz tego każdy z nas miał okazję popisać się umiejętnościami usmażenia jajka. Jak to wyszło to może lepiej nie będę pisać. Winą oczywiście obarczyliśmy patelnie a same jajka przykryliśmy kołderką z pietruszki i papryki. Dużą ilością pietruszki i papryki…

Uwielbiam tego typu spotkania bo na nich najważniejsza jest atmosfera. Atmosfera którą tworzą ludzie, blogerzy, pasjonaci. Z którymi można „konie kraść”. Uwielbiam nasze późniejsze „zostania na kawę” i ploty.

Mam nadzieję na więcej takich spotkań właśnie z atmosferą!

Magda

6 Comments

  1. Pingback: Masz gulasz - fotorelacja | kulinarna piniata - przepisy kulinarne ze zdjęciami oraz kulinarny lifestyle

Dodaj komentarz