Gulasz z zielonymi warzywami

DSC_0225Ostatni z serii przepisów z warsztatów jaki opublikuję w tym tygodniu. Gulasz z zielonych warzyw był moim zdecydowanym faworytem i wszystkie składniki wchodzące w jego skład po prostu uwielbiam.

DSC_0206

Składniki:

  • 100g groszku zielonego mrożonego
  • 100g liści szpinaku mrożonego
  • 100g bobu (bez łupin)
  • 100g fasolki szparagowej zielonej
  • 100g zielonej papryki
  • 100g cukini
  • 80g bakłażana
  • kilka zielonych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • olej lub oliwa
  • świeże oregano
  • sól i pieprz
  • kasza jaglana 100g
  • rukola

Paprykę smarujemy olejem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na chwilę. Wyjmujemy i zawijamy w papier. Zdejmujemy skórkę, pozbawiamy paprykę gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cukinię, bakłażana kroimy w słupki. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju aż będą miękkie. Dodajemy rukolę i doprawiamy do smaku. Podajemy z kaszą jaglaną ugotowaną według przepisu na opakowaniu.

6 Comments

  1. Nie tylko ładna jesteś ale również umiesz gotować. Twój mąż musi mieć z Tobą niebiańskie życie. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!

Dodaj komentarz