Deser z Carte d’Or Chocolate Brownie

Lody to nieodłączny element mojego życia. Uwielbiam je. Nie ma lepszego deseru niż gałka lodów w pysznym, kruchym wafelku. Producenci prześcigają się w tworzeniu coraz to nowych smaków i kolorów. Kupując litrowy kubełek w jednym smaku można mieć lekki niedosyt. Będąc w sklepie i pochylając się nad jedną z zamrażalek zawsze mam dylemat, który smak wybrać. Kocham je wszystkie!

carte-4999

Dlatego coraz częściej zdarza mi się kupować desery lodowe w których skład wchodzi kilka smaków lub dodatki. Carte d’Or to marka która już nie raz zaskoczyła mnie swoją cudowną gamą produktów. W ich ofercie pojawiła się właśnie nowa pozycja Chocolate brownie – bardzo mocno czekoladowe lody z kawałkami ciasta typu brownie. Przypadną one do gustu przede wszystkim miłośnikom czekolady. W jednej porcji mieszają się smaki mlecznej i gorzkiej czekolady oraz kakao. Aby lekko przełamać ten mocno czekoladowy smak (ale czekolady nigdy za wiele!) przygotowałam dla Was propozycję deseru z bitą śmietaną i orzechami laskowymi.

carte-4993

Składniki:

  • lody Carte d’Or Chocolate Brownie – do jednego pucharka potrzebujemy około 3 gałek
  • ubita na puch śmietanka 36% (lub 30%) – do jednego pucharka użyjemy około 2-3 łyżek
  • 2-3 pokruszone ciasteczka maślane – możecie wykorzystać przepis na kruche ciasteczka lub użyć gotowych ze sklepu
  • pokruszone orzechy laskowe
  • posypka

Na spód każdego pucharka kruszymy ciastka i układamy aby utworzyły równą warstwę. Na wierzch układamy ubitą śmietanę. Gałkownicą do lodów nakładamy ostrożnie gałki lodów. Posypujemy orzechami i posypką.

carte-5005

One Comment

Dodaj komentarz